Roots of Happiness

Hälsosamma sallader

Samtidigt som de fortsätter sälja sina hälsosamma sallader till hungriga lunchgäster så pågår förberedelserna för fullt inför Roots of Happiness flytt in i permanenta lokaler i ÄHLM Market senare i år. ”Vi är mitt i processen av att ta fram nya saker. Vi testar och mixar, det är kul”, säger Emma Sköld som tillsammans med sin tvillingsyster Evelina Sköld driver Roots of Happiness.

Förändra hälsan till det bättre

Emma och Evelina Sköld är båda utbildade kostrådgivare som har en passion för att skapa skillnad och förändra hälsan till det bättre. Drömmen om att skapa sallader som gör skillnad har de haft gemensamt länge och sommaren 2020 gjorde de verklighet av sin dröm. De köpte en foodtruck, komponerade egna hälsosamma och näringsrika sallader och körde ut vagnen i centrala Ängelholm och testade marknaden.

– Vi gjorde 100 sallader första dagen utan att veta hur det skulle gå. Vi hade inte behövt vara oroliga, vi sålde slut på 45 minuter och vi fick ett jättefint bemötande, berättar de.

Tid & kärlek

Deras salladsvagn har blivit populär och i höstas fick de möjlighet att öppna en lunchservering i en del av det gamla Åhlénshuset samtidigt som renoveringen pågår bakom väggarna.

När renoveringen är klar och ÄHLM Market öppnar så ska de alltså flytta in och få en permanent restaurang. 

– För första gången kan vi göra våra sallader framför kunden. Det öppnar upp nya möjligheter för oss och större valfrihet för våra kunder. Vi kommer att utöka och bredda vårt sortiment med till exempel smoothie bowls. Vi lägger ner mycket tid och kärlek i våra sallader. Vi gör allt från grunden och är mycket noggranna med inköp av råvaror. 

Nya recept

Inför öppningen i ÄHLM Market håller systrarna nu på att ta fram nya recept. 

– Vi håller på att testa en massa saker i vår vagn. Vi vill ta fram smakrika, innehållsrika och näringsrika smoothies och smoothiebowls. De ska även vara attraktiva att titta på. 

De ser fram emot att vara en del i något nytt och spännande i centrala Ängelholm:
– Tillsammans med Suat ska vi se till att det finns något för alla. Vi ser också fram emot att bidra och utveckla saker som events, happenings med mera.